Politie wil getuigen liquidatie Jap Tjon spreken

De Amsterdamse politie heeft een aantal specifieke getuigen in beeld die mogelijk meer kunnen vertellen over de liquidatie van “Lange” Justin Jap Tjon. Deze mensen waren in de buurt tijdens de schietpartij maar zijn nog niet gevonden door de politie.

Tramhalte

Het gaat om twee jonge vrouwen die bij een tramhalte bij de Professor R. Casimirstraat in Amsterdam-Osdorp stonden te wachten toen de schoten vielen, rond 22.30. Zij moeten een man hebben gehoord en gezien die kort na de schoten langs deze vrouwen rende en ‘help, help’ riep. Met die man heeft de politie gesproken.

Verder is er nog een man die rond dat moment zijn vuilnis aan de straat zette. Ook hij zou zijn aangesproken door de wegrennende man. Uit het buurtonderzoek is zijn identiteit niet bekend geworden.

Auto

Er is volgens de politie een lichtkleurige auto weggereden na de liquidatie. Of dit de vluchtauto is geweest van de dader(s) is niet duidelijk, aldus de politie. Het kan ook een auto van onschuldige passanten zijn die dus mogelijk ook belangrijke getuigen zijn.

De recherche vraagt ook mensen zich te melden die meer kunnen vertellen over het leven van Justin Jap Tjon.

In de omgeving van het plaats delict zal worden gedoken naar een mogelijk gebruikt wapen, met assistentie van personeel van Defensie. Verder plaatst de politie een tekstkar om passanten aan te spreken.