Politie wil informatie doodgeschoten Albanees

De politie is op zoek naar informatie over Ilirjan Sula (33), die begin deze maand werd doodgeschoten op een parkeerplaats aan de Seringenplantsoen in Ridderkerk. De politie wist een week lang niet wie het slachtoffer was, en is nu nog altijd op zoek naar aanknopingspunten.

De politie vroeg in Opsporing Verzocht aandacht voor de zaak, en wil graag antwoord op de vraag met wie Sula om ging, waar hij verbleef en wat voor leven hij leidde. Ook is de politie op zoek naar mensen die hem in de dagen voor zijn dood nog hebben gesproken.

Mogelijke vluchtauto gevonden

De Albanees werd op maandag 6 april tussen half twaalf en tien voor twaalf ’s avonds neergeschoten. Hij overleed direct. Een team van 20 rechercheurs doen onderzoek naar de zaak. Op 7 april werd in Rotterdam aan de Regenboogkade een zwartgrijze BMW gevonden, die waarschijnlijk door de dader(s) als vluchtauto is gebruikt.

Sula, die ook gebruik maakte van de namen Durim Sula, Durim Sulku en Besnik Sulku, verbleef waarschijnlijk al langere tijd in Nederland. De politie denkt dat hij op meerdere locaties woonde, maar het is onduidelijk waar dat precies was.