Politie wil snellere auto’s

De Nationale Politie wil snellere auto’s om criminelen en verkeersovertreders bij te kunnen houden op de snelweg. De Volvo V70 is binnenkort aan vervanging toe en voldoet niet meer aan de nieuwe eisen. Dat blijkt uit de aanbestedingspapieren waarin de Telegraaf inzage had.

De politie wil 80 nieuwe auto’s bestellen ter vervanging van de Volvo’s. Ze moeten minimaal 250 km/u kunnen rijden, om snelle bolides van criminelen, zoals de Audi RS-serie bij te kunnen houden.

Gezag

Egbert-Jan van Hasselt, Landelijk projectleider Infrastructuur van de Nationale Politie, zegt in de Telegraaf dat hij het ’gezag’ op het asfalt weer terug wil winnen:

We beschikken absoluut over snelle wagens waarmee we successen boeken. Maar het is wel zo dat de boeven zich sneller ontwikkelen qua verplaatsing. Kijk maar naar de plofkrakers die de zogeheten Audi-bende wordt genoemd, omdat ze deze wagens gebruiken om zich razendsnel uit de voeten te maken. Met snelheden waarbij wij af en toe moeten passen omdat we ze simpelweg niet bijhouden. Gelukkig zijn het niet altijd de beste coureurs en zijn wij tactisch goed, zodat we ze vaak toch grijpen. Maar als wij over nog betere spullen beschikken, wordt het een stuk makkelijker.