‘Politie wilde liquidatie niet voorkomen’

Advocaat Ed Manders heeft aangifte gedaan tegen twee politieagenten. De politie had weet van liquidatieplannen jegens zijn cliënt René F., maar zou niets hebben gedaan om dat te voorkomen. Dat schrijft het AD. F. is één van de hoofdverdachten in het onderzoek naar de corrupte douanier Gerrit G.

De 48-jarige F. wordt verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van 3.000 en 300 kilo cocaïne.

Beschoten

René F. heeft vorig jaar tegen de politie verklaard dat hij op 30 maart 2015 bij Simonshaven is beschoten, in opdracht van Henk E., die een medeverdachte is in het mega-onderzoek naar cokesmokkel middels twee corrupte douaniers. Zowel E. als F. hadden contact met ex-douanier Gerrit G..

Volgens F. zou het de politie goed uitkomen als hij zou worden opgeruimd: ‘Eerst mij laten liquideren en dan E. oppakken en levenslang opsluiten.’ Henk E. werd in een andere zaak tot levenslang veroordeeld, maar kwam in hoger beroep alsnog vrij. Hij zit momenteel in voorlopige hechtenis voor de drugssmokkel.

Kroongetuige

F. had eerder ook al verklaard dat hij was benaderd door het Openbaar Ministerie om kroongetuige te worden.

Een woordvoerder van de politie vindt de beschuldigingen van advocaat Manders absurd volgens het AD: ‘Wij laten nooit een liquidatie doorgaan.’