Politie zet druk op dader Oostvoorne-moord (VIDEO)

In Opsporing Verzocht heeft de politie de moord op Caroline van Toledo (35) uit Oostvoorne opnieuw onder de aandacht gebracht. De politie is er zeker van dat er mensen zijn die meer weten over de zaak. Van Toledo is op zaterdagochtend 3 september 2005 rond 07.00 in de kofferbak van haar auto gevonden.

Eén verdachte

Ze was in haar bungalow aan de Molendijk in Oostvoorne overvallen. Haar auto stond in het recreatiegebied Kruiningergors in Oostvoorne. Diezelfde ochtend was er ook brand uitgebroken in de woning van Caroline van Toledo. Er is in de zaak één man verdachte. Hij is ook voor de rechtbank gedagvaard maar die is wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. De politie suggereert dat er mensen zijn in de omgeving van Rozenburg of Oostvoorne die meer weten over de zaak. In het onderzoek naar zes personen is de zaak geseponeerd.

Vals alibi

De politie stelt dat er mensen zijn die ‘iemand een vals alibi hebben verschaft’. In Opsporing Verzocht zei een woordvoerder te hopen dat mensen dat nog willen rechtzetten omdat ze misschien nu anders tegenover de dader staan. Ook suggereert de politie dat er mensen zijn die ‘zonder dat ze dat wilden meegesleurd in een misdrijf’. Er staat in de zaak nog een beloning van 15.000 euro open voor de tip die leidt tot de oplossing van de moord.

Achterafpaadje

De politie heeft het vermoeden dat de dader of daders uit de omgeving van Rozenburg of Oostvoorne komen. Korte tijd na de brand is door een onbekende man gepind met de bankpas van het slachtoffer bij een bank in Rozenburg. De politie weet dat de pinner bij het weglopen een achterafpaadje achter de Rabobank insloeg. Dat is een passage die alleen mensen uit de omgeving kunnen kennen, aldus de politie. De politie ontdekte ‘pas later’ dat er nog diezelfde vroege ochtend is gepind. Of dat de dader is weet de politie niet maar de man moet zeker meer weten over de toedracht van moord.

Muts in Duitsland

Na lang puzzelen heeft de politie vastgesteld dat de pinner een achterstevoren en binnenstebuiten gedragen marineblauwe fleecetrui droeg. Van die trui zijn er maar 80 gemaakt. Ze zijn enkele jaren voor de moord gestolen bij een inbraak niet ver van Oostvoorne. De meeste truien zijn inmiddels getraceerd, maar niet allemaal. De muts die de pinnende man droeg is ook zeldzaam. Het is een Wesc, type Hannes, daarvan zijn er maar 500 gemaakt. De meeste zijn in Zweden verkocht.

De politie vermeldt apart dat er is ontdekt dat er één Nederlander een dergelijke muts in Duitsland heeft gedragen. Dat doet vermoeden dat de politie weet dat de verdachte in Duitsland met een dergelijke muts is gezien.

Hek

In de nacht van de moord is vastgesteld door getuigen dat rond 05.00 de blauwe Opel Astra van het slachtoffer plotseling niet meer naast maar vóór haar huis stond. Ook brandde er licht en stond een ijzeren hek open. Ruim een half uur later is gezien dat haar huis in brand stond en dat haar auto daar niet meer stond.

In de kofferbak zijn ‘sporen’ veiliggesteld. De politie maakte bekend dat daar nu nieuw forensisch onderzoek naar wordt gedaan.

Zie Opsporing Verzocht.