Politie zet DSI in na schietpartij met zwaargewonde in Leeuwarden

Donderdagmiddag heeft er een schietincident plaatsgevonden in Leeuwarden. Hierbij raakte een 33-jarige man zwaargewond. Er is één verdachte aangehouden.

Eikenstraat

Volgens de politie werd er geschoten in of vlakbij een woning aan de Eikenstraat. Rond 12.45 kwam bij de meldkamer de melding binnen over een geweldsincident waarbij een zwaargewonde zou zijn gevallen.

DSI

Ter plaatse troffen agenten een gewonde 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland op de Ribesstraat. Het was direct duidelijk dat hij beschoten was.

Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

Een politiehelikopter en de Dienst Speciale Interventies (DSI) kwamen ter plaatse om samen met agenten te zoeken naar de verdachte. Op de plaats van het incident werd sporenonderzoek gedaan.

Aangehouden

De politie had informatie dat na de schietpartij twee mannen waren gevlucht.

De DSI heeft op de Pieter Stuyvesantweg een inval gedaan. Hier werd geen verdachte aangetroffen. Niet veel later, rond 15.30, meldde zich een 33-jarige man uit Leeuwarden op het bureau aan de Holstmeerweg in Leeuwarden.

Hij is aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid. Het onderzoek loopt en waarschijnlijk heeft de politie meer verdachten op het oog.