Politie ziet verband tussen moordpogingen

De politie Oost-Brabant ziet verband tussen twee schietpartijen op twee vrouwen in Oss en in Berghem. De moordpoging in Berghem vorig jaar juli was een vergissing, denkt de politie. Maandag is een man aangehouden voor de schietpartij in Oss.

Persoonsverwisseling

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli 2016 werd na een verjaardagsfeestje in Berghem een 28-jarige vrouw uit Oss van dichtbij in haar hoofd geschoten op de parkeerplaats achter zalencentrum De Merx aan de Burgemeester van Erpstraat. De vrouw overleefde de moordaanslag. De politie heeft in die zaak nog niemand aangehouden. Al gauw na deze liquidatiepoging in Berghem waren er geruchten dat er sprake was van een persoonsverwisseling. De recherche heeft meerdere scenario’s uitgebreid onderzocht en gaat er nu op basis van het onderzoek vanuit dat de aanslag in Berghem inderdaad niet gericht was op de 28-jarige vrouw uit Oss.

Oss

De politie denkt dat de aanslag was bedoeld voor de vrouw op wie in 2015 in haar woning geschoten werd. Op woensdag 1 april 2015 rond 20.15 werd in een woning aan de Narcishof in Oss de bewoonster beschoten. De vrouw raakte lichtgewond. De schutter verliet hierna de woning.

Maandagochtend werd hiervoor een 45-jarige man aangehouden in een tbs-instelling in Venray, waar hij vastzat voor een gewapende overval.

In de zaken heeft de politie uitgebreid onderzoek verricht en belangrijke sporen veiliggesteld, waar de politie in deze fase van het onderzoek niet verder op ingaat. Of de man ook verdachte is in de zaak in Berghem is niet duidelijk. De politie zegt ervan overtuigd te zijn dat er meerdere mensen meer weten over de achtergronden van de schietpartijen en vraagt getuigen naar voren te treden.

Zie ook:

‘Weduwe A73-moord was in Berghem’