Politie zoekt Aldijr Marlin (22) voor liquidatie Rotterdam-Delfshaven

De politie heeft de naam en foto openbaar gemaakt van de 22-jarige Aldijr Marlin die ervan wordt verdacht dat hij op 3 juli in Rotterdam de 25-jarige Gino Oliveira heeft doodgeschoten. Oliveira zat op de achterbank van een Fiat Punto aan de Westkousdijk in Rotterdam-Delfshaven toen de auto onder vuur werd genomen.

Opgewacht

De schutter passeerde de auto waar het slachtoffer inzat bij een stoplicht op de Westzeedijk. Even verderop wachtte hij op de auto waar het slachtoffer inzat. De bestuurder is met zijn inzittenden, waaronder de zwaargewonde Gino Oliveira nog snel naar de Slamatstraat weggereden, die een straat verderop ligt van de Westkousdijk. Oliviera werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed aan de verwondingen die hij opliep tijdens het schietincident.

Route

De politie startte een groot onderzoek en kon al snel de route van de auto van de dader grotendeels in kaart brengen. Die werd getoond in Opsporing Verzocht.  Daarnaast deed de politie meerdere getuigenoproepen. Uit het onderzoek van het rechercheteam kwam de identiteit van de vermoedelijke schutter naar voren. Het gaat om de 22-jarige Aldijr Marlin.

‘Het gebeurt niet vaak dat een naam wordt vrijgegeven, maar we denken te weten dat hij de dader is’, aldus een politiewoordvoerder.