Politie zoekt Amerikaanse militair in A12-moord

In het onderzoek naar het zogenoemde Heulmeisje is de politie op zoek naar een Amerikaanse militair die in 1976 in de buurt van Maarsbergen zou hebben gewoond. De man woonde mogelijk samen met een Duits meisje. Dat heeft de politie tegen RTV Utrecht gezegd.

Vermist

Het “heulmeisje” is een tiener die in oktober 1976 op parkeerplaats De Heul langs de A12 bij Maarsbergen werd gevonden. Ze is nooit geïdentificeerd. Een aflevering van TROS-Vermist met aandacht voor het ‘Heulmeisje’ wordt volgende week dinsdag uitgezonden.

Briefje

Na onderzoek van het cold case-team van de politie kwam de Amerikaanse militair in beeld. De politie onderzoekt ook een briefje dat in 1976 door de brievenbus van een politieagent is gegooid. Op dat briefje zouden aanwijzingen staan over de zaak.

Eiffel

Vorig jaar maakte de politie een nieuwe gezichtsreconstructie openbaar. Omdat het slachtoffer vermoedelijk uit Duitsland komt, kreeg de zaak ook daar aandacht. Van het meisje is door forensisch onderzoek inmiddels bekend dat ze de eerste zeven jaar van haar leven in de Duitse Eifel heeft gewoond. De laatste maanden van haar leven bracht ze waarschijnlijk in Oost-Europa door.

13-15 jaar

Het meisje kreeg zeker een jaar lang zeer eenzijdige voeding. Dat zou er volgens de politie op kunnen wijzen dat ze gevangen gehouden werd. Volgens nieuwe onderzoeksgegevens wordt haar leeftijd geschat op 13,5 tot 15 jaar oud.

Tipgever

Een tipgever heeft in 2006 gezegd dat het Heulmeisje door twee mannen zou zijn gedumpt. In juni 2013 zijn ten behoeve nader onderzoek stoffelijke resten van het meisje opgegraven.

Alle berichten over de zaak.