Politie zoekt anonieme tipgever roofmoord

De politie zoekt een anonieme tipgever in de zaak van een roofmoord in Almere. Op maandag 20 juli 2015 werd een zwaargewonde 83-jarige man aangetroffen in zijn woning aan de Eeuwenweg Almere.

Portemonnee

De moet spoed gestuurde ambulanceboerders vertrouwden de omstandigheden waaronder de man werd aangetroffen niet en schakelden de politie in. De man overleed later dat jaar. Onderzoek wees uit dat hij bij een beroving zwaar gewond moet zijn geraakt. In het onderzoek kwam ook naar voren dat er een portemonnee miste uit zijn woning. Deze is tot op heden nog niet teruggevonden, ondanks meerdere zoekingen in en rondom de woning.

Tips

De recherche heeft in het onderzoek meerdere getuigen gesproken en buurt- en forensische onderzoek verricht. Ook is de zaak behandeld in de opsporingsprogramma’s bureau Flevoland en Opsporing Verzocht. Hieruit kwamen meerdere tips naar voren.  Door één van de melders werd anoniem een tip doorgegeven. De politie wil graag in contact komen met deze  melder.

In een persbericht spreekt de politie van ‘nieuwe ontwikkelingen’. Het is niet duidelijk wat deze nieuwe ontwikkelingen zijn.