Politie zoekt dader(s) dodelijke brandstichting

De politie is op zoek naar meer informatie over een auto en een busje die op 14 januari in de buurt waren net voordat er een woningbrand uitbrak in Amersfoort, waarbij Lindsey Ngo (11) om het leven kwam.

Beverwijk

Onlangs is er opnieuw onderzoek gedaan in het huis aan de Gounodstraat in Amersfoort. In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 januari sliepen daar Lindsey Ngo en haar zus van 25 jaar in hun ouderlijk huis aan de Gounodstraat in de Amersfoortse wijk Randenbroek. Rond 03.30 werd er brand ontdekt. De zus overleefde met ademhalingsproblemen maar het meisje Lindsey kon pas na het blussen uit het huis worden gehaald. Met een traumahelikopter is ze overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk, waar ze een dag later bezweek.

Uitbreken

Al snel is duidelijk geworden dat de brand is aangestoken, aldus de politie in Opsporing Verzocht. Forensisch experts hebben daarom minutieus onderzoek verricht en er is buurtonderzoek gedaan. Door verschillende getuigen is verteld dat er voorafgaand aan de brand een auto en mogelijk ook een busje in de buurt zijn gezien. De auto is in de Gounodstraat en de Weberstraat gezien, tussen 03.00 en 04.00 in de vroege ochtend ten tijde van het uitbreken van de brand. Het busje is rond diezelfde tijd gezien op de Haydnstraat, kwam uit de richting van de Weberstraat en ging richting de Wagnerstraat.