Vermiste meisje Hania gevonden

Het 12-jarige meisje Hania uit Rotterdam die sinds donderdagmiddag werd vermist is gevonden in een Rotterdams hotel. Ze was in gezelschap van een gezette, 50-jarige Amerikaan. De politie heeft eerder vandaag beelden van de man verspreid (zie hierboven).

Hania verliet omstreeks 12.30 haar basisschool aan de Vaandrigstraat in Rotterdam-Crooswijk. Ze vertelde haar leraar een afspraak te hebben bij de orthodontist. Dat bleek later niet juist te zijn. Ongeruste familieleden sloegen aan het einde van de middag alarm omdat het niks voor Hania is om niet stipt thuis te komen.

Chatcontacten

De politie startte daarop direct een onderzoek. Familieleden vertelden dat Hania chatcontacten heeft gehad, die inmiddels bleken te zijn gewist. Andere sporen en onderzoek zorgden voor grotere zorgen. ‘Dat leidt nu tot het openbaar maken van de foto van deze man. Hij wordt ervan verdacht haar te onttrekken aan het ouderlijk gezag. De politie wil graag weten waar de man is’ aldus de politie in een persbericht.

Amber-alert

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een Amber-alert verstuurd. Hania heeft halflang donker haar en droeg een witte jurk met bloemenpatroon. Ze had een witte legging en witte schoenen aan. Daarbij droeg ze een zwart jasje en een roze rugzak.