Politie zoekt donkere Mercedes na moord Tilburg

De mannen die betrokken waren bij een schietpartij in Tilburg, waarbij een dode viel, zijn in een donkere Mercedes gevlucht. Dat meldt de politie op basis van verklaringen van getuigen. De schietpartij vond plaats in een woning in de Betuwestraat. Waarschijnlijk gaat het om een overval; buurtbewoners denken dat het een uit de hand gelopen ripdeal was.

In de woning is uiteindelijk geschoten. Daarbij kwam de 48-jarige bewoner om het leven. Ook de politie denkt aan een gewapende overval. Eerder meldde Omroep Brabant al dat buurtbewoners denken dat het om een ruzie in het drugscircuit gaat. De overleden man zou in de wiethandel zitten.

Twee gewapende mannen

Getuigen zeggen dat ze de Mercedes hebben zien rijden in de richting van Ringbaan Oost. Het zou gaan om twee gewapende mannen. De politie hoopt dat meer getuigen zich melden; waarschijnlijk hebben meer omwonenden de daders voor of na de schietpartij hebben gezien.

Vier andere mannen waren nog in de woning aanwezig. Zij zijn opgepakt en zitten nog vast. Later op de avond werd ook een vijfde man aangehouden, ook hij zit nog vast. Het is onduidelijk wat hun rol bij de schietpartij was, de politie onderzoekt dat nog.