Politie zoekt drie mannen voor Rotterdamse ontvoering

De politie in Rotterdam-Zuid zoekt drie mannen die zaterdagmiddag in Rotterdam twee anderen zouden hebben bedreigd en enige tijd ontvoerd. De slachtoffers waren een 40-jarige man uit Hilversum en een 27-jarige man uit Loosdrecht.

(beeld uit archief)

Kast

Zij meldden zich het weekend als slachtoffer van een ontvoering die op de Alerdincksingel in de wijk Beverwaard in Rotterdam-Zuid zou hebben voorgedaan.

Het Hilversumse slachtoffer waarschuwde zaterdag even voor 18.00 de politie met de telefoon van een voorbijganger. Hij rapporteerde dat hij en een metgezel zojuist onder bedreiging van een vuurwapen waren gedwongen een woning aan de Alerdincksingel binnen te gaan. Daar zou hij zijn opgesloten in een kast. De drie verdachten waren er vervolgens met zijn maat vandoor gegaan. Hij had zich weten te bevrijden, de verlaten woning uit te rennen en de politie te waarschuwen.

Antilliaanse mannen

Nadat agenten zijn verhaal hadden aangehoord onderzochten ze de auto, waarmee de man uit Hilversum en de man uit Loosdrecht naar Rotterdam waren gekomen. Daarin lag een lag een handelshoeveelheid harddrugs. De aangever werd aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Zondagavond meldde zich de man uit Loosdrecht op politiebureau Zuidplein. Ook hij werd gearresteerd in verband met de drugsvondst.

Volgens de politie loopt er nu ook een onderzoek naar drie vermoedelijk Antilliaanse mannen naar de bedreiging en de ontvoering.