Politie zoekt één dader voor moord Apeldoorn

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de schietpartij op zaterdagavond 19 maart aan de Houtsnijdershorst in Apeldoorn gaat er op dit moment vanuit dat er sprake was van één dader, een getinte, mogelijk Antilliaanse man.

 

Bewoonster

Hij was vermoedelijk iemand tussen de 20 en 30 jaar oud en trok na de schietpartij een capuchon over zijn hoofd. Bij de schietpartij kwam de 31-jarige Marlon Fidanque ter plekke om het leven en raakte en zijn broer (32) raakt zwaargewond. Een bewoonster is in haar arm geraakt en wist daarna zichzelf en haar vier kinderen in veiligheid te brengen.

Conflict

De politie vraagt het publiek om tips over de schietpartij. De politie zegt op dit moment nog altijd niet duidelijk te hebben wat de aanleiding voor de schietpartij was. Het rechercheteam sluit nog geen enkel scenario uit. Zeer waarschijnlijk was sprake van een conflict tussen één of beide slachtoffers, met de nog onbekende schutter. Waar dit conflict over ging is niet duidelijk. De politie is dan ook dringend op zoek naar mensen die misschien meer weten over conflicten waar de slachtoffers bij betrokken waren.

De slachtoffers waren op de fiets. Ze vertrokken van de Glazeniershorst en reden via snackbar de Gildehof aan de Snijdersplaats naar de Houtsnijdershorst. Mogelijk heeft de dader hen achtervolgd.