Politie zoekt getuige moordpoging

De politie is op zoek naar een vrouw die in het Zoetermeerse Binnenpark getuige was van een poging tot moord. Een 30-jarige Zoetermeerse liep daar toen ze werd neergestoken. Een 31-jarige man werd opgepakt voor de steekpartij.

Het slachtoffer wandelde maandagavond 22 mei in het park. Plotseling greep een onbekende man haar bij haar arm, stak haar met een scherp voorwerp en greep haar daarna bij haar keel. De vrouw kon zich los worstelen, waarop de dader er vandoor ging.

Zonnebril

Rechercheurs zoeken een vrouwelijke getuige, die waarschijnlijk haar zonnebril (foto) verloor, die even later in het gras werd gevonden. Zij liep samen met een klein kind in het Binnenpark en droeg een wit shirt. Kort na het incident zwaaide deze vrouwelijke getuige naar een motoragent en zei tegen de agent ‘hij heeft zijn fiets in de bosjes gegooid’. Dankzij de vrouw trof de agent een donkerkleurige damesfiets aan in de bosjes. De vrouw vertelde verder aan de motoragent iets over de fiets en ze wees de agent de richting waarin de dader wegrende.