Politie zoekt getuigen coke-roof België

De Belgische justitie zoekt getuigen van de ladingdiefstal van 21 januari van dit jaar in Opglabbeek (B). Daar werd toen op een rotonde een vrachtwagen klemgereden door een andere vrachtwagen en drie personenwagens met Nederlandse kentekens. De chauffeur had die middag twee containers met artisjokken uit Peru opgehaald in de haven van Antwerpen en was op weg naar Bree (B).

De overvallers overmeesterden de chauffeur. Er vielen ook een aantal schoten. De daders haalden pakketten uit de containers, vermoedelijk gevuld met cocaïne, want later werden nog twee pakketten aangetroffen die de overvallers hadden vergeten. Deze overval brengt de politie in relatie gebracht met de hacking van containerbedrijven in de Antwerpse haven. Via de hacking van computers konden ze te weten komen wanneer de ladingen aankwamen om de containers op te halen met valse documenten.

Op 21 januari was de chauffeur van het échte vervoersbedrijf echter als eerste ter plaatse en moest de organisatie snel een overval improviseren om de cocaïne in handen te krijgen. De politie zoekt niet alleen getuigen van de overval in Opglabbeek, maar ook mensen die de betrokken voertuigen hebben gezien in de periode vóór de overval, vóór 21 januari, vermoedelijk tussen Breda en Antwerpen. Het betreft een blauwe vrachtwagen, een grijze Audi met nummerplaat 35-PP-TD, een zwarte Audi met nummerplaat 89-XF-ND en een blauwe Peugeot 208 met plaat 16-XTG-1. 

Hier foto's.

Zie ook:

Meer vragen over coke-overval