Politie zoekt getuigen doodgeschoten Rishi

De Rijksrecherche heeft foto’s vrijgegeven van vijf getuigen die mogelijk iets hebben gezien van de politie-actie op station Hollands Spoor in Den Haag, waarbij een 17-jarige jongen om het leven kwam. Dat schrijft Omroep West. De personen die de politie zoekt, hebben zelf niets met de schietpartij te maken, benadrukt de politie.

De 17-jarige Rishi werd eind november doodgeschoten op het treinstation, nadat er een melding was binnengekomen dat er iemand met een wapen op Hollands Spoor zou lopen. Toen de politie op het station was, zou de jongen de bevelen van de agenten niet hebben opgevolgd. Daarop heeft een van de agenten Rishi neergeschoten. Hij overleed later in het ziekenhuis.

De politie hoopt via getuigen er achter te komen of de agent terecht heeft geschoten. Er wordt gezocht naar een vrouw met een capuchon en een bontkraag, die op een bankje op perron 4 zat. Ook zoekt de politie een Aziatische vrouw en een man die bij de roltrappen bij hetzelfde perron stond. Ook zouden er een vrouw met een tablet-computer en een man met een pet op perron 4 hebben gestaan.

De politie riep eerder deze week getuigen die de politie nog niet had gesproken op om zich te melden. Daarnaast wordt ook de communicatie van de politie onderzocht. Justitie kan niet zeggen hoe lang het onderzoek nog gaat duren.

Lees ook:

‘Jongen Hollands Spoor droeg geen wapen’

Politie schiet man neer in Den Haag