Politie zoekt in Tuna-moordzaak (VIDEO)

Zeker 80 mensen van politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het ministerie van Defensie zijn woensdagmorgen begonnen met een groot technisch onderzoek in een woning in het Noord-Brabantse Chaam. De politie zoekt sporen in de zaak van de moord op de Amsterdamse Turk Senol Tuna. 

 

Volgens De Telegraaf zijn er meer zoekacties gepland in de omgeving van Breda en Tilburg. Het politieteam hoopt concrete dadersporen te vinden.

De inzet van specialisten van Defensie betreft waarschijnlijk een eenheid van de genie die is gespecialiseerd in het vinden van verborgen ruimtes.

De politie heeft ook, onder meer met speurhonden, gezocht in de bossen en weilanden rondom Chaam.

{youtube}kgyxwwoSEaI{/youtube}

Senol Tuna (47), die ooit samenwerkte met onder anderen Willem Holleeder en Evert Hingst, werd zwaar verminkt teruggevonden in de kofferbak van een uitgebrande auto langs de A58 bij Spoordonk.

Zijn geslachtsdelen waren afgesneden en in zijn mond gestopt, waardoor de politie enige tijd dacht met het lichaam van een vrouw te maken te hebben, zo heeft een bron aan Crimesite verteld. Over de achtergrond doen vele geruchten de ronde. Zo spraken bronnen over een afrekening door Chinese handelaren in grondstoffen voor xtc, ruzie in het Turkse milieu en een afrekening door een Marokkaanse groep.

De Telegraaf schrijft dat de politie geen idee heeft over de achtergrond, ook al omdat familie en bekenden van Tuna zwijgen.

Tuna exploiteerde een wasserette in de Amsterdamse Leidse buurt.

Meer over Tuna hier:

Tuna en de schietpartij bij de wasserette 

‘Turkse groep Eindhoven doodde Tuna’ 

Senol Tuna: ‘uitvoerder’ van Holleeder 

Amsterdamse Turk Senol Tuna geliquideerd