Busje Hillis-moord al eerder gefilmd

De VW-bus waarin de moordenaars van Stanley Hillis zijn gevlucht is op 5 september gefilmd in de Abraham de Haanstraat in Amsterdam-Noord. Daarbij is ook een man gefilmd die in het busje stapte. De recherche is nu op zoek naar die man die een driekwart jas met capuchon droeg. Het busje is 11 augustus gestolen in Lisserbroek en was op de beelden al voorzien van een vals kenteken.

De recherche zoekt ook een man van in de zestig die op 21 februari langsfietste in de Fizeaustraat en de moord op de parkeerplaats in Amsterdam-Oost moet hebben gezien.

Hillis werd door één man met een automatisch wapen doodgeschoten toen hij achter het stuur zat van zijn auto. Hij was net aangekomen omdat hij een afspraak had met Donald G.

De schutter kwam uit het busje en stapte daar na het schieten weer in. Het busje ontkwam via de Hugo de Vrieslaan en de Spaklerweg in zuidelijke richting richting de A10-Ring.

Het vluchtbusje was gestolen van de eigenaar van een lasbedrijf. Er lagen bijzondere gereedschappen in, waaronder een zeldzaam apparaat om lasapparatuur mee door te meten. Ook naar die apparatuur is de politie op zoek.

De Amsterdamse politie onderzoekt de liquidatie samen met de Nationale Recherche. In het programma Opsporing Verzocht werd gezegd dat er  geen sprake is van tweespalt tussen de diensten zoals in De Telegraaf is gesuggereerd.

Het onderwerp over de liquidatie begint op 1’45