Politie zoekt naar koffers geld bij Van Rey

Het Openbaar Ministerie heeft met geldhonden gezocht naar koffers met geld in de woningen van de Roermondse wethouder Jos van Rey, die wordt verdacht van corruptie. Er is ook gezocht in de huizen van zijn kinderen, maar justitie zegt dat zij geen verdachte zijn. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

Over de corruptiezaak tegen Van Rey is weinig bekend. Plaatselijke politici die met de recherche over de zaak spraken, zeggen dat ze zijn geschrokken van wat justitie in handen heeft, maar willen verder ook niks over de zaak kwijt. Dat de politie naar koffers met geld zoekt, zou willen zeggen dat Van Rey mogelijk grote contante bedragen heeft aangenomen. Justitie wil de inzet van de honden niet verder toelichten, meldt De Telegraaf.

‘Dat justitie die honden ook bij mijn kinderen en kleinkinderen heeft ingezet, vind ik verschrikkelijk’, aldus Van Rey in de krant. Van Rey heeft een zoon en een dochter die op zichzelf wonen. Ze zijn volgens justitie niet verdacht, in hun woningen is gezocht naar bewijsmateriaal tegen hun vader.

Justitie wil in verband met het onderzoek niet zeggen of er iets is gevonden.