Politie zoekt naar lijken dubbele moord

De politie is in een bosperceel in het Limburgse Arcen op zoek naar de lichamen van de verdwenen Fouad Bendella en Karim Fourkour. De twee zijn waarschijnlijk vermoord toen ze in 2006 een wietkwekerij wilden beroven. Het perceel ligt vlakbij de oude woning van Lau G., die vastzit voor de verdwijning van de twee mannen. De politie is er sinds maandag aan het graven.

Dagblad De Limburger meldt dat het Openbaar Ministerie aanwijzingen heeft dat de lichamen van Bendella en Fourkour in het bos liggen. Welke aanwijzingen dat zijn wil het OM niet kwijt. Mogelijk gaat het om een verklaring van een voormalig medegevangene van G., die beweert dat G. hem alle details over de moorden heeft verteld.

Biecht tegen medegevangene

Het is niet duidelijk of er al iets gevonden is. Buurtbewoners melden de Limburgse krant dat de politie aan het graven is waar G. eerder een wietplantage in de open lucht had. De politie wil dat niet bevestigen.

Lau G. heeft al enkele keren voor de verdwijning van Bendella en Fourkour vastgezeten. Hij werd vorige maand opnieuw opgepakt omdat hij tegen een medegevangene alle details over de moord zou hebben opgebiecht. Ook medeverdachte Geert G. werd opnieuw opgepakt.

Lichamen nooit gevonden

Bendella en Fourkour verdwenen in 2006 nadat ze, volgens bekenden, gingen inbreken bij een wietkwekerij. In de woning waar de kwekerij was werden sporen van een grote plas bloed gevonden. De lichamen van de twee zijn nooit gevonden. Lau G. was de eigenaar van de kwekerij. Mogelijk zijn de twee betrapt nadat G. werd gewaarschuwd door een stil alarm.