Politie zoekt naar wapen liquidatie

De politie is dinsdagochtend begonnen aan een zoektocht op recreatiepark Groenendries in het Brabantse Huijbergen naar het vuurwapen dat in februari is gebruikt bij de liquidatie van de 37-jarige Gintas Macionis.

 

(Beeld: politie)

Concrete aanwijzingen

Bij de politie zijn de afgelopen periode concrete aanwijzingen binnengekomen dat er na de liquidatie in de directe omgeving spullen, waaronder het vuurwapen, zijn weggegooid. De zoektocht is dinsdagochtend rond 09:30 gestart en circa 20 agenten en ook hondengeleiders zoeken naar weggegooide spullen op het park.

Crimineel circuit

Op zaterdagavond 22 februari van dit jaar werd Gintas Macionis, geboren in Litouwen, geliquideerd. Hij werd die avond op de oprit van zijn huis in Huijbergen ernstig gewond aangetroffen door zijn vrouw. Hij is kort daarna in het ziekenhuis in Antwerpen aan zijn verwondingen overleden. Hij was door het hoofd geschoten. Justitie en politie gaan uit van dat de vermoedelijke oorzaak van de moord in het criminele circuit ligt.

Compositietekening

Kort voor de moord zijn er twee mannen in de buurt opgevallen. Het tweetal, waar een van de twee zeker twintig centimeter groter was dan de ander, werd op vrijdag 21 en zaterdag 22 februari in de buurt van de woning van Macionis gezien. Van de kleinste van het duo is een compositietekening gemaakt.