‘Politie zoekt nog vier uitvoerders diamantroof’

De politie zoekt denken dat er nog vier personen betrokken zijn bij de overval op de luchthaven Brussels Airport, waarbij 121 colli's met daarin diamanten ter waarde van 37 miljoen euro werden geroofd. Dat melden Belgische media. Er wordt onder meer gezocht naar één of meerdere medeplichtigen die op het vliegveld zouden werken.

Het Brusselse parket heeft inderdaad bevestigd dat er nog naar andere verdachten wordt gezocht, maar wil verder niets kwijt over de zaak.

Er zitten op dit moment vier verdachten voor de diamantroof vast, terwijl de overval door zeker acht mannen is gepleegd. In de zaak zijn veel meer verdachten gearresteerd. Zij hebben volgens justitie niet de overval gepleegd, maar worden wel verdacht van heling. Er zouden dus nog vier personen moeten zijn die de overval hebben uitgevoerd.

Onder de verdachten die al vast zitten, zit ook de hoofdverdachte. Het gaat om de Fransman Marc Bertoldi. De politie beschikt in het onderzoek over onder andere dna-materiaal dat op kogelvrije vesten is teruggevonden.

Ook zou er dna-materiaal zijn gevonden op een handschoen, die net als de kogelvrije vesten bij huiszoekingen werden gevonden, het vliegtuig en rond een van de twee wagens die zouden zijn gebruikt bij de overval. De auto's werden in Vilvoorde teruggevonden.

Lees ook:

Overvallers Zaventem in uniform

31 arrestaties diamantroof Zaventem

Verdachten diamantroof Zaventem ontkennen

Overvallers Zaventem dachten geld te roven