Politie zoekt prostituee-overvaller

Prostituees op de Ruysdaelkade in de Amsterdamse Pijp zijn in januari drie keer overvallen. Dat ging op gelijksoortige wijze in zijn werk en de politie vermoedt dat de dader dezelfde is. De politie heeft nu foto’s van de overvaller die op 23 januari een prostituee overviel online gezet. De politie spreekt van een ongeveer 25-jarige man. Opvallend is dat het bericht vermeldt dat de man een Marokkaans uiterlijk heeft. Dat kan betekenen dat de politie vermoedt dat de dader een bekende van Marokkaanse komaf is, ofwel dat de politie een man zoekt met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Het beeld is gemaakt tijdens de eerste overval tussen 03.00 en 03.15 op de vroege zondagmorgen.

De overvaller dreigde steeds met een vuurwapen. Zijn buit bestond uit kleinere bedragen. Het is opvallend dat de overvaller na de eerste weinig winstgevende keer drie dagen later op dezelfde plaats toesloeg en een paar dagen later nogmaals. 

Prostituees op de Ruysdaelkade brengen geld na een paar klanten doorgaans naar een veilige plaats. Ze beschikken wel over een alarmknop maar zijn, als ze worden verrast met een vuurwapen, niet altijd in staat om de knop in te drukken.

Hier staan meer beelden van de verdachte.