Politie zoekt tatoeage van pinpasrover

De politie heeft een foto gepubliceerd van twee jongeren die waarschijnlijk op 9 augustus jl. van een 89-jarige man zijn pinpas hebben gestolen. Daarna ging het tweetal, aldus de politie, een aanzienlijk bedrag pinnen met de pas, maar zonder zich op enigerlei wijze te vermommen voor de camera. Dat heeft geresulteerd in goed herkenbare foto’s, met name van de tatoeage, van één van de verdachten.

Het stel hield de man aan de praat voor zijn woning in de Eendrachtbuurt in Amsterdam-Nieuw-West en één van hen glipte zijn huis in om de pas te stelen.

Daarna waren de twee zo slim om het slachtoffer op te bellen, waarbij één van hen zich voordeed als politiemedewerker. De 89-jarige werd verteld dat zijn pinpas was gevonden door een vrouw. Vervolgens werd de man zogenaamd doorverbonden met een ING-medewerker. Tijdens dit gesprek werd erop aangedrongen dat de man zijn pincode af zou staan, wat hij ook deed.

Na deze geraffineerde oplichting gingen er twee jongens gewoon herkenbaar voor de pinautomaten staan. De politie gaat er vanuit dat het de pinpas-rovers zelf zijn.