Politie zoekt verdachte of getuige in moordzaak (VIDEO)

De politie heeft zes verdachten aangehouden in de zaak van de moord op Isilnando Kammeron (24) vlakbij het AMC in Amsterdam-Zuidoost. In Opsporing Verzocht gaf de politie dinsdag het beeld vrij van een man die mogelijk ook betrokken was. Kennelijk is de vermoedelijke schutter nog niet gepakt.

Reigersbos

De onbekende staat op bewakingsbeelden die zijn opgenomen bij metrostation Reigersbos. De politie zegt niet zeker te weten of hij iets met de zaak te maken, daarom is hij onherkenbaar gemaakt. Maar de politie wil wel graag dat hij zich meldt of wordt herkend. Wanneer de beelden zij gemaakt zegt de politie niet.

Op de avond van de moord, maandag 10 oktober, verzamelde zich een groepje jongeren op metrostation Holendrecht. De politie zegt ‘met spoed’ in contact te willen komen met dat groepje van vijf tot zeven personen. Een van hen had ook een fiets bij zich, waarschijnlijk een mountainbike of een BMX. Een van die mensen had een verwonding in zijn gezicht.

Holendrecht

De schutter is volgens de politie een donkergetinte man, die op de avond gekleed was in een rode jas. Volgens getuigen reed hij op een mountainbike of BMX, waarmee hij dus rond 23.30 uur na het schieten is weggefietst richting Station Holendrecht. Bij het groepje verdachte personen is ook een BMX gezien.

Kammeron is om 23.30 aan de Meibergdreef doodgeschoten. Mogeljk was hij eerder betrokken bij een vechtpartij die avond bij een snackbar in winkelcentrum Reigersbos. Volgens de politie is dat een nog onbevestigd gerucht.

Zie ook:

Verdachten dodelijke schietpartij A’dam-ZO vast

Afrekening op de stoep van AMC (UPDATE)