Politie zoekt verdachte schutter na incident in Tilburg

De politie is op zoek naar de 25-jarige Delano Minguel Holder, die wordt verdacht van het neerschieten van een man op zondag 14 mei, in Tilburg.

Beeld: de door de politie gezochte Delano Minguel Holder

Vuurwapen

Het gaat over een incident dat op die dag rond 18.30 plaatsvond. Een automobilist reed toen het parkeerterrein van het winkelcentrum op, bij de Jumbo op het Bart van Peltplein. Nadat hij zijn auto heeft geparkeerd, stappen er twee mannen bij hem in.

Daarna stapt een van de mannen uit de auto en roept: ‘vuurwapen, vuurwapen’. Meteen hierop wordt deze man in zijn been geschoten. Vervolgens strompelt hij het parkeerterrein op, schreeuwend van pijn, en vraag hij volgens de politie aan omstanders om de hulpdiensten te bellen.

In eerdere berichtgeving gaf de politie aan dat de betrokken auto na het incident is weggereden.

Schutter

Kort na de schietpartij houdt de politie twee personen aan, vanwege hun mogelijke betrokkenheid. Uit het politieonderzoek komt naar voren wie de vermoedelijke schutter is. Het gaat om de 25-jarige Delano Minguel Holder uit Vlissingen.

De politie is op zoek naar hem, laat ze donderdagmiddag weten. Ze vraagt het publiek of ze weet waar de gezochte man is. Ze merkt daarbij op dat mensen hem niet zelf moeten benaderen, maar het nummer of de tiplijnen van de politie moeten bellen.