Politie zoekt verdachte van explosie in Amsterdam

Politie zoekt verdachte van explosie in Amsterdam

In Amsterdam heeft zondagavond een explosie plaatsgevonden. Daarbij ontstond een lichte brand. De politie is op zoek naar een verdachte die na de explosie wegrende.

Brand

De explosie vond plaats rond 20.30 aan de Hoofdweg in Amsterdam-West. Door de explosie vloog er een voordeur in brand. De politie zoekt een verdachte die na de explosie wegrende in de richting van het Mercatorplein en later in Osdorp werd gesignaleerd. Dit bericht de stadszender AT5 op haar website.

Niet normaal

Het ging om de voordeur van een benedenwoning. De bewoner van die woning was tijdens de explosie thuis. Buurtbewoners hebben het vuur geblust. Er hoefde volgens een politiewoordvoerder niemand naar het ziekenhuis. Sommige bewoners zijn wel nagekeken door ambulancepersoneel.

Signalement

De politie zoekt een verdachte en heeft zijn signalement via Burgernet vrijgegeven. De man is ongeveer twintig jaar oud, heeft een snor, een licht getinte huidskleur, draagt een heuptasje met rode band en een zwart vest van het merk Under Armour. Zijn broek is van hetzelfde merk. Rond 21.30 verspreidde de politie een nieuwe Burgernetmelding met hetzelfde signalement, maar de locatie was toen de Osdorper Ban in Nieuw-West. Een politiewoordvoerder laat aan AT5 weten dat de verdachte daar is gesignaleerd rond die tijd. Hij is dus nog niet aangehouden.

Op de Hoofdweg hebben eerder ook al explosies plaatsgevonden. Zo was het in 2023 raak bij een supermarkt en een jaar eerder bij een kapperszaak.