Politie zoekt verwarde man in zaak Borst

De politie is al sinds februari op zoek naar een verwarde man, die één- of tweemaal bij de vermoorde oud-minister Borst en mogelijk haar buren heeft aangebeld in de dagen voor haar dood. Dat zei een woordvoerder van de politie Utrecht dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht.

Motief

De politie houdt er zeer ernstig mee dat Elst Borst door iemand met een psychische stoornis van het leven is beroofd. De politie zoekt ook nog steeds naar een vrouw met een rode hoofddoek die rond de tijd van de dood van Borst door de Ruysdaellaan in Bilthoven heeft gelopen. Acht maanden na haar gewelddadige dood heeft de politie nog geen enkel motief voor de gewelddadige dood van Borst kunnen vinden in de relationele of politieke sfeer. Er zijn meer dan 400 getuigen gehoord.

Hulpverleners

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar een arrestatie in de zaak. De politie vraagt behandelaars, mantelzorgers of hulpverleners die opvallend gedrag hebben opgemerkt bij een patiënt rond 8 februari zich te melden.

Expres

Minster van Staat Els Borst is gedood in de garage van haar huis aan de Ruysdaellaan. Een dochter van Borst laat weten dat ze vermoedt dat de moordenaar haar moeder heeft gehaat. De kinderen van Borst hoopten lang dat iemand hun moeder per ongeluk zou hebben gedood. Ze denken nu dat het expres is gebeurd.

Alle berichten over de zaak.