Politie zoekt zware criminelen in Amsterdam

De politie Amsterdam-Amstelland heeft in samenwerking met het Openbaar Ministerie (OM) weer een aantal Britse criminelen met foto op het internet geplaatst. Zij zouden zich allemaal in Amsterdam schuil houden. Naast de drie Britten is het OM ook op zoek naar een Albanees (foto) die wordt gezocht voor handel in cocaïne en witwassen. Foto's na de break.

In 2010 hebben politie en justitie onder de naam Operation Return ook zo'n actie gehouden en dat bleek achteraf succesvol. Enkele Britse criminelen konden daarna worden gearresteerd.

De autoriteiten vermoeden dat de criminelen zich in Amsterdam bevinden. Onze hoofdstad is een geliefde schuilplaats voor (Britse) criminelen. Ze zijn onder meer op zoek naar de Albanees Belino Gripshi. Hij wordt verdacht als organisator van cokehandel en witwassen. Daarnaast is justitie op zoek naar drie Britten, vooral in verband met drugshandel.

Het gaat om de 24-jarige Paul Christopher Finnigan (foto, onder links) uit Liverpool, de 58-jarige James Nicolas Tarrant (foto, onder midden) en de 42-jarige Mark Anthony Fitzgibbon (foto, onder rechts).