Politie zoekt zwarte auto in zaak Halil Erol

Het rechercheteam dat de moord op de 34-jarige Halil Erol onderzoekt, zoekt specifieke informatie over een zwarte personenauto. Een getuige zou die zwarte auto, sedanmodel met kofferbak, in 2010 op dezelfde plek hebben gezien als waar in juni van datzelfde jaar de eerste lichaamsdelen van Halil Erol werden aangetroffen.

De toen 34-jarige Halil Erol verdween op 6 februari 2010 nadat hij bij zijn ex-vrouw in Steenwijk was vertrokken. Ruim een maand later werd zijn auto, een zilvergrijze Deawoo Lanos, brandend aangetroffen op een parkeerplaats aan de Kerklaan van het Groningse Haren.

In januari van dit jaar kwam de zaak weer in de publiciteit omdat er door wandelaars aan de Zandweg in Wanneperveen lichaamsdelen waren gevonden die later van de vermiste Halil Erol bleken te zijn. Een paar maanden na zijn vermissing werden de eerste lichaamsdelen van Halil gevonden in het Drenthse Eesveen. Dat was op dinsdag 22 juni 2010 in de Steenwijker AA, net buiten de gemeentegrens van Steenwijkerland.

Volgens een getuige is op die plek, bij de Steenwijker AA, dus een zwarte personenauto gezien. Dat zou in februari 2010 zijn geweest. Over die auto wil het rechercheteam meer informatie hebben. De hoofdofficier van justitie heeft eerder al een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte(n).