Mislukte liquidatie oorzaak crash

De crash van de Audi A3 bij Zwanenburg op 9 november had te maken met een poging tot liquidatie. Dat blijkt uit een getuigenoproep van de politie Kennemerland in Opsporing Verzocht van dinsdagavond. Crimesite schreef op 12 november al, op basis van betrouwbare bronnen, dat aan de crash een lange achtervolging vooraf was gegaan. Eén van de inzittenden is aangehouden, de andere is gevlucht na de crash.

De politie heeft in Opsporing Verzocht gevraagd wie de voortvluchtige inzittende was en wie de opdrachtgever van de liquidatiepoging was.

In de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 november crashte de Audi, die een vervalst kenteken had, op de A9 bij Zwanenburg en belandde naast de snelweg in het gras. kort na de crash is één van de passagiers gewond aangehouden. Toen de Audi crashte droeg de voorvluchtige man vermoedelijk een honkbalpet.

Anonieme bronnen meldden aan Crimesite dat die avond criminelen elkaar hebben achtervolgd.

De achtervolging zou tussen ongeveer 01.00 en 01.30 op donderdagochtend hebben plaatsgevonden, vanuit Amstelveen-Zuid naar Zwanenburg, waarbij snelheden van boven de 200 kilometer per uur werden gehaald.

Eén van de criminelen zou een zeer goede bekende van de politie zijn.

Zie: Opsporing Verzocht.