Politieachtervolging eindigt bij ongeluk op A2 (UPDATE)

De A2 bij Abcoude richting Utrecht was in de nacht naar woensdag urenlang afgesloten nadat er dinsdagavond een ernstig ongeluk plaatsvond. Een automobilist die werd achtervolgd door de politie is aangehouden nadat hij betrokken raakte bij een ongeval.

Uit zicht

De achtervolging was gestart in Amsterdam. De vluchtauto wist volgens de politie aanvankelijk uit zicht te raken, totdat hij rond betrokken raakte bij het ongeval. Eén verdachte is gearresteerd. De toedracht wordt onderzocht, onder meer wat de rol van de bestuurder was en of hij had gedronken. Na 05.00 is de snelweg weer vrijgegeven. Bij het ongeluk waren meerdere voertuigen van de snelweg geraakt en verschillende mensen gewond geraakt. De snelweg was tussen knooppunt Holendrecht en Abcoude afgesloten voor hulpverlening en onderzoek.

Vluchtstrook

Volgens de politie veroorzaakte de automobilist gevaar door te hard te rijden op de A2, komende uit Amsterdam. De politieauto stopte op zeker moment de achtervolging omdat het te gevaarlijk werd. Daarna vond de aanrijding plaats.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de politie werd ingehaald door een automobilist die met ongeveer 200 kilometer per uur over de vluchtstrook reed.