Politieactie in onderzoek geweld Terneuzen

Dinsdagmorgen heeft de politie in in Terneuzen een 19-jarige man en een 22-jarige vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het geweld vorig jaar november en december in die plaats. Zo’n tachtig politiemensen deden mee aan de actie.

(beeld omroep zeeland)

Vuurwapens

Agenten gingen met explosievenhonden enkele woningen binnen. Er zijn onder meer vuurwapens en een auto in beslag zijn genomen. De verdachten zijn in beeld gekomen bij het onderzoek naar de schietpartij aan de Ieplaan, waarbij een 27-jarige Terneuzenaar een dwarslaesie opliep. Het tweetal is voor verder onderzoek naar politiecellencomplexen in Breda en Tilburg gebracht, waar hun betrokkenheid bij de schietpartij wordt onderzocht.

Vete

Aan die schietpartij ging een andere schietpartij in Terneuzen vooraf. In november viel een dode. Er zit al een 37-jarige man uit Terneuzen vast wegens beide incidenten. Hij is opgepakt een dag na de schietpartij op de Ieplaan. Volgens een politiewoordvoerder speelt er een vete tussen twee groepen van met name Antilliaanse afkomst.

Zie ook:

Geweldsuitbarsting in Terneuzen (VIDEO)