‘Politieagent lekte informatie onderzoek Roelvink’

Een politieagent van het politiekorps Amsterdam is mogelijk ontslagen nadat hij zich heeft bemoeid met het politieonderzoek van een ander politiekorps naar Dave Roelvink en zijn vrienden. De Telegraaf schrijft dat op grond van ‘goed ingevoerde bronnen’.

Burgerbrug

Dave Roelvink is een van de verdachten in de zaak waarbij spullen uit een villa verdwenen na een uit de hand gelopen feest in de woning van de familie Pach in het Noord-Hollandse Burgerbrug. De dochter des huizes werd gefilmd terwijl ze seks had met Roelvink. Er verdwenen ter waarde van tienduizenden euro’s aan kostbaarheden die ochtend.

Getuige

De ontslagen Amsterdamse agent is ervan verdacht telefonisch vrienden op de hoogte te hebben gesteld over het politieonderzoek naar de zaak. De advocaten van de verdachten hebben de agent als getuige opgeroepen. Hij is ook verhoord.

In De Telegraaf zegt advocaat Yehudi Moszkowicz, die twee verdachten bijstaat, niet dat de agent ontslagen is. Hij zegt wel dat deze ‘een verstrekkende disciplinaire maatregel heeft gekregen’. De politie-eenheid Amsterdam heeft niet inhoudelijk gereageerd.

Eerdere berichten:

Dave Roelvink opnieuw gearresteerd

Aangifte tegen Dave Roelvink om video

Dave Roelvink op vrije voeten