Politieagenten mishandeld in Haarlem

Twee agenten die in de nacht van vrijdag op zaterdag op straat aan het werk waren in het Haarlemse centrumgebied zijn plotseling aangevallen en mishandeld, aldus de Haarlemse politie op Facebook.

Man tegen man

Aanleiding was een aanhouding van een man die bewust de confrontatie opzocht. De man riep volgens de politie tegen een van de agenten dat hij niet zo breed moest lopen. Vervolgens meldde hij dat hij een gevecht van man tegen man aan wilde gaan. Daarop wilden de agenten de man aanhouden maar hij verzette zich op gewelddadige wijze. Op dat moment kwam er een tweede man aangerend die de aanhoudende agenten in de rug wilde trappen. Dat werd voorkomen door een aanrijdende agent op een fiets. Die kreeg toen meerdere klappen in zijn gezicht.

Drie verdachten

Uiteindelijk zijn drie verdachten onder controle gebracht en aangehouden. Eén van de agenten heeft tijdens de aanhouding van de eerste agressor zijn hand gebroken en zit in het gips. De tweede agent is op het politiebureau door ambulancepersoneel behandeld aan verwondingen in zijn gezicht. Eén van de verdachten is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht en daarna ingesloten in het cellencomplex. De agenten hebben aangifte gedaan.