Politiebewaking voor kroongetuige

Pascal H., die verklaringen heeft afgelegd over vastgoedfraude in Limburg, staat onder politiebewaking. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat H. moet vrezen voor zijn leven in verband met de verklaringen die hij aflegde. Dat meldt De Telegraaf. Het huis van H. en dat van zijn naaste familie zal bewaakt worden.

Mocht de dreiging toenemen, dan zal de beveiliging worden aangescherpt. De politie is tot de conclusie gekomen dat H. gevaar loopt na een risicoanalyse die rond de getuige is gemaakt.

H. moest in 2009 al eens onderduiken omdat gevreesd werd voor zijn leven. Destijds zette hij justitie onder druk door af te dwingen dat zijn verklaringen pas zouden mogen worden gebruikt als hij daar toestemming voor zou geven. Justitie bereikte nooit een deal met H. en zijn verklaringen liggen nog altijd in de kluis.

Justitie heeft altijd gezegd dat de verklaringen van H. niet zijn gebruikt. Eind 2012 wilde de rechter in de zaak tegen vastgoedhandelaar Joep J. echter dat de verklaringen van H. openbaar zouden worden gemaakt, omdat die mogelijk toch zijn gebruikt in de zaak. Pascal H. spande eerder met succes een proces aan tegen justitie, waarbij het justitie werd verboden om de verklaringen openbaar te maken.

Lees ook:

Advocaat Hiddema doet aangifte tegen getuige

Mislukte deal kroongetuige breekt justitie op

Advocaat Hiddema berispt door Rv Discipline

‘Hiddema voor de rechter gesleept’