Politieinval bij probleemgezin schietpartij

Bij een inval vanochtend in een woning in de Oude-IJsselstraat in Amsterdam-Zuid zijn vijf mensen gearresteerd in verband met witwassen, aldus de politie. Maar deze aanhoudingen houden ook verband met het onderzoek naar aanslagen in de straat.

Handgranaat

De verdachten van vanochtend zijn drie vrouwen en twee mannen waarbij de politie het verbanden zoekt met aanslagen met een vuurwapen en een handgranaat aan het begin van de zomer van 2016. Ook zijn er ruiten ingegooid. Volgens de politie is het onderzoek, onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam, nog in volle gang en worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Probleemgezin

Het zou gaan om leden van het probleemgezin B. Gisteren is waarschijnlijk de 27-jarige Zinna B. op Schiphol aangehouden. Ook zij wordt verdacht van het witwassen van geld, en ook die arrestatie is gedaan in het onderzoek naar de twee incidenten eerder dit jaar. Er speelden langer klachten rond het gezin. De gemeente besloot dat Zinna B. gedwongen moest verhuizen.

Waarschuwing

Volgens Het Parool zijn de incidenten waarschuwingen uit het criminele milieu zijn. Zinna B. en haar man zouden in die theorie verantwoordelijk zijn voor de verdwijning van ’tonnen’ aan drugsgeld.

Zinna B. is verhuisd maar wijkbewoners blijven ongerust omdat er in woningen rondom de hare nog andere familieleden wonen.