Politieman Kekerdom schoot zelf

De politieman Jan Petter (59) die samen met twee anderen dood is gevonden in zijn huis in Kekerdom is waarschijnlijk zelf de schutter geweest. Dat heeft de politie bekend gemaakt op basis van het voorlopig onderzoek van de recherche. Andere scenario’s worden echter nog niet uitgesloten. Het rechercheteam komt tot deze conclusie onder meer doordat het huis aan de Weverstraat bij de komst van de eerste agenten rondom afgesloten bleek. Daarnaast is het dienstpistool aangetroffen in de nabijheid van de hand van Petter.

Ook zijn er op een aangetroffen laptop in huis van de politieman afscheidsbrieven gevonden en een relaas waarin de politieman de achtergronden van de relatie met Van de Wijdeven en Kee beschrijft. De drie slachtoffers zouden een driehoeksverhouding hebben gehad die kort voor het schietincident zou zijn beëindigd. Verder bleek dat de politieman de twee andere slachtoffers financieel ondersteunde.

De financiële problemen van Van de Wijdeven en Kee zijn waarschijnlijk ook de reden van het inrichten van een wietkwekerij in de woning van de politieman. De aanleiding voor het schietincident in de woning van Petter zouden relatie- en financiële problemen kunnen zijn.

Het incident heeft vermoedelijk plaatsgevonden op zaterdag 8 september, hetgeen wordt afgeleid uit telefoongegevens. Ook de voorlopige uitslagen van het onderzoek aan de lichamen van de slachtoffers maken aannemelijk dat het incident plaatsvond op die zaterdag.

Het onderzoek is nog niet afgerond. De uitslagen van het technisch onderzoek laten nog enkele weken op zich wachten. Er wordt nog onderzoek gedaan naar vingerafdrukken en dna-materiaal op het vuurwapen. Ook de hulzen worden nog vergeleken met sporen in het vuurwapen. Wel is al duidelijk dat alle aangetroffen kogels en hulzen politiemunitie betreft. Het meest waarschijnlijke scenario is dan ook dat er alleen met het dienstwapen van de politieman geschoten is.

Eerdere berichten:

‘Petter onderzocht integriteit collega’s’ 

‘Dode politieman mogelijk betrokken bij fraude’ 

Politie onderzoekt zaken agent Kekerdom