Politieman Kekerdom schreef afscheidsbrieven

Jan Petter, de politieman die in september in zijn woning in Kekerdom dood werd gevonden, had al langer zelfmoordplannen. De Gelderlander meldt dat Petter volgens de politie Gelderland-Midden afscheidsbrieven op zijn laptop achterliet. De politieman vermoordde eerst een stel en bracht daarna zichzelf om het leven.

Uit de brieven zou blijken dat Petter niet het plan had om het stel om het leven wilde brengen. Hij had met hen een driehoeksverhouding. Het stel had deze verhouding verbroken, het is niet duidelijk of de brieven daarvoor of daarna zijn geschreven. Wel is duidelijk dat de relatie voor 8 september, de dag van de moorden, was beëindigd.

Een woordvoerder meldt aan De Gelderlander dat Petter het stel en zichzelf waarschijnlijk om het leven heeft gebracht uit teleurstelling over het verloop en de beëindiging van de driehoeksrelatie.

Uit rechercheonderzoek blijkt dat er geen worsteling in de woning heeft plaatsgevonden. Petter heeft acht keer met zijn dienstpistool geschoten. De 50-jarige man is vier keer geraakt, de 47-jarige vrouw twee keer. Hij heeft zelfmoord gepleegd met één kogel.

Lees ook:

‘Vermoord stel isoleerde dak woning’

Politieman vroeg kentekens op in vrije tijd

Politieman Kekerdom schoot zelf

Politie onderzoekt zaken agent Kekerdom