Politieman steelt negen kilo coke

Uit het beslaghuis van de politie aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam-West is eerder dit jaar negen kilo cocaïne gestolen. AT5 meldt dat een 60-jarige ex-werknemer van de politie daarvoor volgende week voor de rechter staat. 

Heroïne

Volgens AT5 is de cocaïne ontvreemd uit een pand van de politie waar in beslag genomen goederen worden opgeslagen. De cocaïne is daar 13 februari opgeslagen, op 5 maart kwam men er achter dat de partij verdwenen was. Behalve de coke met een straatwaarde van zo’n 450.000 euro is er ook nog 700 gram heroïne verdwenen.

Ingebroken

De 60-jarige verdachte werkte destijds op het politiebureau. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij ingebroken in de kluis waar de partij lag opgeslagen. Bij de verdachte thuis is 50.000 euro aan contanten gevonden. De verdachte heeft verklaard dat hij dit heeft verdiend door zwart te klussen in een café. De man heeft geen verklaring voor het bezit van een Mercedes SLK, een Smart Roadster en een stacaravan. Hij is afgelopen zomer op vakantie geweest naar Griekenland en Spanje. Dat vindt het OM ook verdacht. De eerste zitting is komende woensdag, de man zit in voorlopige hechtenis.