Politieman vecht voor zijn leven (VIDEO)

Opmerkelijke beelden uit Amerika. Een politieagent uit Minneapolis die een verdachte probeert te arresteren, wordt heftig aangevallen en moet minutenlang vechten voor zijn leven. Daarbij gaat ook zijn wapen af. Tegen de verdachte werd afgelopen week 10 jaar cel geëist door het Openbaar Ministerie, nadat een jury hem schuldig had bevonden aan zware mishandeling en een poging tot doodslag. Het incident gebeurde in Brooklyn Park, een voorstadje van Minneapolis.

Houtgreep

Surveillerend politieman Sean Hyman reageert op een melding van geluidsoverlast van een man in een auto. Het is de 25-jarige Lance Carr. Wanneer Heyman hem gebiedt om uit de auto te stappen, draait Carr zich plotseling om en valt de politieman aan. Carr is bijna 2 meter lang en oersterk. Hij neemt de politieman minutenlang in een houtgreep, terwijl hij op hem inslaat.

Noodkreten

De politieman schreeuwt om hulp en vreest voor zijn leven. Hij kan het knopje van zijn mobilofoon niet bereiken waardoor de meldkamer zijn noodkreten niet hoort. Heyman schreeuwt: ‘He’s trying to get my gun’. Op zeker moment klinkt er een schot en gaat het dienstwapen van Heyman daadwerkelijk af. Door het geluid wordt een buurtbewoner gealarmeerd, die 911 belt. Als de collega’s toesnellen, roept Heyman ‘shoot him’.

Op 17 juni hoort Carr zijn vonnis. Een verslag van de rechtszaak hier.