Politieman verkocht mogelijk politie-informatie

Dinsdagochtend is een 38-jarige politieman uit Kerkrade van de eenheid Limburg aangehouden. Hij wordt verdacht van ambtelijke corruptie en schending van zijn geheimhoudingsplicht door het tegen betaling verschaffen van gegevens uit de politiesystemen aan derden.

Uitlokking

Daarnaast zijn twee mannen van 36 en 42 jaar uit Heerlen en Kerkrade aangehouden die verdacht worden van uitlokking van schending van de geheimhoudingsplicht en uitlokking en poging tot omkoping van een ambtenaar. De politieman wordt ook verdacht van valsheid in geschrifte in verband met het verantwoorden van gewerkte uren.

Doorzoekingen

De politie heeft op dinsdagochtend doorzoekingen gedaan in de woon- en verblijfplaatsen van de verdachten en ook in het politiebureau waar de verdachte politieman werkt. Bij de doorzoekingen is onder andere computerapparatuur in beslag genomen. Er is op dit moment geen reden om aan te nemen dat de agent valse processen-verbaal heeft opgemaakt. De medewerker is buiten functie gesteld.

Rijksrecherche

Aanleiding van het onderzoek was informatie die was binnengekomen bij de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) van de eenheid Limburg. Deze informatie is in eerste instantie onderzocht door de politie eenheid Limburg en later is dit onderzoek uitgebreid met politiemensen uit eenheden buiten Limburg. De Rijksrecherche heeft in de zaak geadviseerd. Het onderzoek duurt voort. De verdachten zitten in beperkingen. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.