Politieman vroeg kentekens op in vrije tijd

Recherchechef Jan Petter vroeg in zijn vrije tijd kentekens op bij de meldkamer. Ook hield de politieman mensen aan buiten diensttijd. Dat heeft plaatsvervangend korpschef Wim van Amerongen na afloop van een persconferentie gezegd tegen De Gelderlander. Petter werd 8 september met twee anderen dood in zijn huis in Kekerdom gevonden.

Van Amerongen zegt dat de rijksrecherche onderzoek doet naar de activiteiten buiten werktijd van Petter. Het was bekend dat hij zijn eigen onderzoek deed in zijn vrije tijd. ‘De gebeurtenissen duiden we nu op een andere manier, we hebben ons perspectief bij moeten stellen’, zegt hij tegen De Gelderlander. Er is niet bijgehouden over welke kentekens Petter informatie opvroeg.

Ook onderzoekt de rijksrecherche of de collega van Petter die een woning aan de twee andere slachtoffers verhuurde, meer weet van de wietplantage die in hun woning werd gevonden. De twee waren bekenden van Petter en hij droeg hen aan bij de verhuurder. Van Amerongen denkt daarom dat hij niets van de plantage weet.

Lees ook:

Politieman Kekerdom schoot zelf

‘Petter onderzocht integriteit collega’s’

‘Dode politieman mogelijk betrokken bij fraude’