Politiemensen niet vervolgd voor overlijden van verwarde man

De dood van een man die eerder dit jaar door de politie werd vervoerd, valt niet te wijten aan de betrokken politiemensen. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt.

Uitkomst

De drie politiemensen die in augustus van dit jaar in Eerbeek een man met verward gedrag vervoerden, valt niet te verwijten dat hij om het leven kwam. Dat is de uitkomst van een onderzoek van de Rijksrecherche naar de zaak. De politiemensen werden als getuigen gehoord. Tegen hen wordt geen strafrechtelijk onderzoek geopend.

Bewustzijn

Op donderdag 25 augustus kwam er in de middag een melding binnen bij de politie van een fietsende man die verward gedrag vertoonde. Hij belde ook aan bij mensen. Daarop hield de politie de man aan, en werd hij geboeid.

De politie vervoerde de 37-jarige man naar een zorginstelling. In het politiebusje verloor de man het bewustzijn. Reanimatie mocht niet meer baten. Hij overleed in het ziekenhuis, na vervoer met een ambulance.

Het ‘vervoeren en fixeren’ van de man zou geen invloed hebben gehad op zijn overlijden, stelt de Rijksrecherche vast op basis van gegevens over de sectie van de man.

Toeval

Toeval wil dat een andere 37-jarige man uit Hengelo een week eerder ook tijdens vervoer na zijn arrestatie onwel raakte en later stierf in het ziekenhuis. Hij werd opgepakt, na vreemd rijgedrag onder invloed van drugs. Hij stierf op dezelfde dag als de andere 37-jarige.

Zie ook:

Derde arrestant overleden na onwelwording binnen maand tijd