Politiemol niet langer liquidatie-verdachte

Een 50-jarige medewerker van de politie die werd verdacht van het lekken van geheime informatie, is niet langer verdacht van twee liquidatiepogingen op Jan S. (foto links). Dat heeft het Openbaar Ministerie in Limburg vandaag bekendgemaakt. Hij zit nog wel vast op verdenking van het lekken van politieinformatie.

Jan S.

Het gaat om de liquidatiepogingen op Jan S. uit Stevensweert die plaats hadden op 29 december 2014 en op 1 maart 2016. De politieman, die werkte in het basisteam Westelijke Mijnstreek, werd ervan verdacht daarmee te maken hebben gehad. Hij zit sinds 25 augustus van dit jaar vast. Zijn naam kwam ook naar voren in de moordzaak op Sven Prins in Brunssum, vorig jaar september. In die zaak zou hij zou informatie over het onderzoek hebben gelekt naar het criminele milieu.

Noteboren

Paardenhandelaar Jan S. uit Stevensweert gold lang als hoofdverdachte in de moordzaak toen Ronald Noteboren uit Schinnen die in 2009 werd omgebracht en in stukken werd teruggevonden langs een Belgische snelweg. S. is in 2014 ontslagen van verdere vervolging wegens gebrek aan bewijs.

Justitie wilde de politieman langer vasthouden op verdenking van de liquidatiepogingen, maar de rechter stak daar een stokje voor.

Een overzicht:

‘Limburgse onderwereldmoorden gelinkt’

Jan S. wil geen bescherming van Justitie

Peilbaken bij liquidatiepoging Jan S.

Moordaanslag op Limburgse paardenhandelaar