“Politiemol” ontkent verkopen informatie

De Limburgse voormalig politieagent Peter K. ontkent dat hij informatie uit politiesystemen heeft verkocht aan criminelen. In een interview met De Limburger geeft hij toe als wijkagent wel eens zijn ambtsgeheim te hebben geschonden. ‘Maar geloof me, dit doet bijna iedere agent wel eens.’

Geleen-Zuid

K. was wijkagent in Geleen-Zuid, dat was geen makkelijke buurt. K. tegen De Limburger: ‘Het is belangrijk om daar een goed netwerk te hebben. Dan moet je geven en nemen. Ja, ik heb daarmee wel eens mijn ambtsgeheim geschonden. Dat is een fout geweest.’ K. kreeg strafontslag en een rechtszaak aan de broek.

Sven Prins

Sven Prins

Sinds januari is K. op vrije voeten. Op een inhoudelijke behandeling van zijn zaak is nog geen zicht.

In de zaak van de liquidatie van Limburger Sven Prins (in 2015 in Brunssum) zijn drie mannen van Antilliaanse komaf tot levenslang en 30 jaar cel veroordeeld (die zaak dient nu in hoger beroep).

In dat onderzoek zouden criminelen aan een politie-undercover hebben verteld dat K. voor drie ton aan euro’s politie-informatie verkocht, gedurende langere tijd. Hij werd in 2016 op de dezelfde dag aangehouden als de Antilliaanse mannen.

‘Ik heb geen tonnen, ik heb schulden’, zegt K. nu, die ook zegt dat zijn collega’s uit de politiedienst waar hij 19 jaar werkte hem geen blik meer waardig gunnen.

Jan S.

Justitie denkt dat K. ook banden onderhield met Jeu R. die wordt verdacht van uitlokken van mislukte moordpogingen op de Limburgse paardenhandelaar Jan S.. Ook K. zou betrokkenheid hebben bij die moordplannen, dacht justitie, maar later seponeerde ze die zaak wegens gebrek aan bewijs. Jeu R. kreeg deze zomer 25 jaar cel van de rechtbank voor onder meer vier moordpogingen, hij is inmiddels in hoger beroep.

K. zegt R. wel op een sportschool tegen het lijf te zijn gelopen maar ontkent ‘innige criminele contacten’ met hem te hebben gehad.