“Politiemol” verdachte bij twee moordpogingen

Een 50-jarige medewerker van de politie die wordt verdacht van het lekken van geheime informatie, is nu ook verdacht van twee liquidatiepogingen. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.

Jan S.

De man is maandag nogmaals aangehouden in zijn cel. Het gaat om de liquidatiepogingen op Jan S. uit Stevensweert die plaats hadden op 29 december 2014 en op 1 maart 2016. Het Openbaar Ministerie wil in het belang van het onderzoek geen verdere mededelingen doen over de zaak. De politiemedewerker wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De man, die werkte in het basisteam Westelijke Mijnstreek. Hij zit sinds 25 augustus vast. Zijn naam kwam ook naar voren in de moordzaak op Sven Prins in Brunssum, vorig jaar september. In die zaak zou hij zou informatie over het onderzoek hebben gelekt naar het criminele milieu.

Noteboren

Paardenhandelaar Jan S. uit Stevensweert gold lang als hoofdverdachte in de moordzaak toen Ronald Noteboren uit Schinnen die in 2009 werd omgebracht en in stukken werd teruggevonden langs een Belgische snelweg. S. is in 2014 ontslagen van verdere vervolging wegens gebrek aan bewijs.

Een overzicht:

‘Limburgse onderwereldmoorden gelinkt’

Jan S. wil geen bescherming van Justitie

Peilbaken bij liquidatiepoging Jan S.

Moordaanslag op Limburgse paardenhandelaar