Politiemol verraadde No Surrender-kopstuk

Mehmet A. (22) uit Tiel, die ervan wordt verdacht op grote schaal politie-informatie te hebben gelekt, zou leden van No Surrender in Midden-Limburg hebben geïnformeerd over het feit dat hun (inmiddels afgezette) president contacten zou onderhouden met de politie.

De door de aspirant-agent verstrekte informatie leidde er toe dat de president door de leden van het chapter in Midden-Limburg werd afgezet. Vervolgens werd het voormalig kopstuk – naar eigen zeggen – door de No Surrender-leden afgeperst. Dat meldt De Limburger. 

Bad standing

De 48-jarige man uit Haelen werd in mei vorig jaar in bad standing uit de club gezet. Vervolgens moest hij onder bedreiging zijn auto, motor, dure horloges en een flinke som geld afgeven. Ook de familie van de man zou zijn bedreigd. De advocaten van de No Surrender-leden die worden verdacht van de afpersing, spreken van een afhandeling van zakelijke geschillen. Daarbij zou geen sprake zijn geweest van afpersing.

Drugscriminelen

Tegen Mehmet A. is eerder in maart 45 maanden cel geëist. A. was sinds begin 2017 tijdens zijn opleiding arrestantenwacht bij het cellencomplex in Amsterdam-Zuidoost en deed straatsurveillance. De verdenking is dat hij sinds december 2017 tientallen namen van drugscriminelen, plofkrakers en leden van criminele motorclubs opzocht in politiesystemen. Eind november vorig jaar is hij gearresteerd. De agent heeft bekend dat hij vijftig verschillende namen heeft opgezocht en doorgespeeld.